sobota, 8 listopada 2014

Muffinki z czekoladą i chili

 
 
Składniki:

1 3/4 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru pudru
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju
1 jajko
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
1 lub 1/2 papryczki chili, lub przyprawa chili

Mieszamy suche składniki z mokrymi. Dodajemy drobno pokrojoną papryczkę, jeśli takiej nie mamy można użyć zwykłej przyprawy chili. Ilość jaką dodamy zależy od naszych kubków smakowych, dlatego radziłabym dodać najpierw mniej, spróbować ciasto i ewentualnie dodać jeszcze trochę. Gdy do mich muffinek dodałam pół papryczki chili, ciasto nie było zbyt ostre, trzeba było wkroić całą. Na koniec dodajemy pokruszoną na małe kawałeczki czekoladę i wszystko mieszamy. Wlewamy do foremek i pieczemy w temperaturze 180°C przez 20 minut.

Smacznego! ;)
 

3 komentarze:

  1. Bardzo dziękuję i cieszę się, że Ci się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokładnie! :) To jedna z najlepszych rzeczy na świecie!

    OdpowiedzUsuń