piątek, 31 października 2014

Dyniowe babeczki na Halloween

 


Dzisiaj z okazji Halloween, kolejny dyniowy przepis:)
 

Składniki:
 
- 1/2 kostki margaryny (125g)
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 2/3 szklanki mleka
- 2 jajka
- sok z 1/2 cytryny
- szczypta soli
- 1 szklanka startej lub zblendowanej dyni
- 1 łyżeczka imbiru
- 2 łyżeczki cynamonu
 
Przygotowanie:
 
Margarynę rozpuszczamy z cukrem w rondelku i studzimy. W misce mieszamy jajka z mlekiem, dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, sok z cytryny i mieszamy. Na końcu dodajemy dynię, cynamon i imbir, i mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do foremek i pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200C.

Babeczki możemy udekorować cukrem pudrem lub polewą z białej czekolady.
 

 
Życzę smacznego i wesołego Halloween! :)
Boo.. :)

7 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie babeczki. dyniowe faktycznie genialnie pasują na Halloween. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają super, może spróbuje je zrobić :)

    http://mylittlelifex3.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajnie, że w tych słodkościach zastosowałaś składniki, które są bardzo korzystne dla zdrowia. Czekam na więcej takich przepisów.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Chyba nigdy nie jadłam dyni, albo o tym nie wiem :D Jestem ciekawa jak smakują takie babeczki, bo wyglądają smacznie :)

    OdpowiedzUsuń